Új bölcsőde létrehozása Diósdon

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-07-24 09:19:59

Cikk írója:
Léner Katalin


Új bölcsőde létrehozása Diósdon


Diósd Önkormányzata mindig is nagy erőfeszítést tett annak érdekében, hogy a településen található elhasználódott eszközöket folyamatosan felújítsa.

Nemcsak az utak és az épületek szépülnek, de olykor-olykor újabb hasznos és fontos építkezések, felújítások is megtörténnek.

Az önkormányzat még 2022. elején nyújtott be támogatási kérelmet a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretén belül az RRF 1.1.2-2021 Bölcsődei nevelés fejlesztése tárgyú pályázati felhívásra, és pozitív elbírálásban részesült.

Diósd településen a helyi önkormányzat felelős a bölcsődei szolgáltatásért. A városban jelenleg is üzemel bölcsőde, amelynek kapacitása nem elegendő.

Az Új bölcsőde létrehozása Diósdon elnevezésű projekt célja 56 új bölcsődei férőhely kialakítása a helyi igényeknek megfelelően, segítve ezzel a három év alatti gyermekek elhelyezését, a szülőknek pedig a munka világába való visszatérést. A bölcsőde az Őszapó utcában, önkormányzati tulajdonú ingatlanon fog felépülni. A fejlesztés eredményeként egy 460 m 2 -es, új, akadálymentes, energiahatékonyan működő, melegítő konyhával és modern eszközökkel, bútorzattal, játékeszközökkel felszerelt bölcsődei épület, továbbá játszóudvar jön létre, a terület rendezésével, parkolók építésével, közműcsatlakozások megvalósításával.

Az RRF-1.1.2-21-2022-00030 azonosítószámú projekt 794,75 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyből az Európai Unió felé elszámolandó forrásrész 631,49 millió Ft, a hazai forrásrész pedig 163,26 millió Ft. A támogatás mértéke 100%.

Természetesen nem azonnal az építés kezdődik, előtte – együttműködve a Lechner Nonprofit Kft-vel – elkészülnek az új bölcsőde tervei, amelyet az engedélyezési folyamat, további tervezési feladatok ellátása és a közbeszerzési eljárás követ. A kivitelezési munkálatokra várhatóan 2023-2024. évben kerül sor. A szakmai működés kialakítása során az önkormányzat együttműködik a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Kft-vel, továbbá helyi szakemberek kerülnek bevonásra a helyi tartalomfejlesztés megvalósítása érdekében.

A projekt 2022. július 01. és 2024. december 31. között valósul meg, a fejlesztés eredményeként várhatóan 15 új munkahely jön létre.

 

 

Forrás:     

Diósdhéjban magazin

Felső kép: pixabay.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »