Kategória:
Helyi receptek, Egytálételek, főzelékek, tésztafélék
Létrehozva:
2022-07-28 08:46:51
Cikk írója:
Léner Katalin
Frankhoni egytálétel

Előkészítés 18 perc
Főzés 15 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g burgonya,
- 1 zellergumó (150 g)
- 400 g sárgarépa
- 1 póréhagyma,
- 1 kisebb karfiol
- 40 g vaj,
- 200 g darált marhahús,
- víz,
- só, frissen őrölt bors,
- 1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, úgyszintén a zellergumót és a sárgarépát, majd mindet felszeleteljük. A póréhagymát és a karfiolt megtisztítjuk és megmossuk. A póréhagymát karikákra vágjuk, a karfiolt szétszedjük rózsákra.
A vajat kuktában felhevítjük, a darált marhahúst 5 percig állandó keverés mellett pirítjuk benne.
Hozzáadjuk a zöldséget, feleresztjük vízzel. Sóval és borssal ízesítjük. A kukta tetejét le-zárjuk, s együtt az egészet 10 percig főzzük.
Közben megmossuk a petrezselymet, szárazra töröljük és összevágjuk. A kész egytálételt utánízesítjük, levesestányérokba merjük, petrezselyemmel megszórjuk és rögtön tálaljuk.
Forrás:
hu.wikibooks.org
Felső kép: pixabay.com
Városi magazin cikkek









Helyi látnivalók






Helyi szolgáltatók


