Kategória:
Helyi receptek, Egytálételek, főzelékek, tésztafélék

Létrehozva:
2022-07-28 08:46:51

Cikk írója:
Léner Katalin


Frankhoni egytálétel


Előkészítés 18 perc

Főzés 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g burgonya,
  • 1 zellergumó (150 g)
  • 400 g sárgarépa
  • 1 póréhagyma,
  • 1 kisebb karfiol
  • 40 g vaj,
  • 200 g darált marhahús,
  • víz,
  • só, frissen őrölt bors,
  • 1 csomó petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, úgyszintén a zellergumót és a sárgarépát, majd mindet felszeleteljük. A póréhagymát és a karfiolt megtisztítjuk és megmossuk. A póréhagymát karikákra vágjuk, a karfiolt szétszedjük rózsákra.

A vajat kuktában felhevítjük, a darált marhahúst 5 percig állandó keverés mellett pirítjuk benne.

Hozzáadjuk a zöldséget, feleresztjük vízzel. Sóval és borssal ízesítjük. A kukta tetejét le-zárjuk, s együtt az egészet 10 percig főzzük.

Közben megmossuk a petrezselymet, szárazra töröljük és összevágjuk. A kész egytálételt utánízesítjük, levesestányérokba merjük, petrezselyemmel megszórjuk és rögtön tálaljuk.

 

 

Forrás:

hu.wikibooks.org

Felső kép: pixabay.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »