Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények

Létrehozva:
2022-07-28 09:22:12

Cikk írója:
Léner Katalin


Hadi sütemény


Hozzávalók:

  • Liszt 50 dkg,
  • cukor 25 dkg,
  • szódabikarbóna 1 késh.,
  • tojásfehérje 2 db,
  • tojás 2 db,
  • tejföl 2 ek.,
  • gyümölcsíz 10 dkg,
  • dió 12 dkg,
  • vanília 1/4 rúd,
  • citromhéj 1/2 db.


Elkészítése:

A fél kg lisztet 25 dkg cukrot, 2 egész tojást, tejfölt és egy kis szódabikarbónát összegyúrunk, és 2 részre osztjuk.

Kisujjnyira kinyújtjuk, ízzel megkenjük, és a másik kinyújtott lapot rátesszük.

Két tojásfehérjéből habot verünk, adunk hozzá 12 dkg darált diót, vaníliát, citromhéjat, a tésztára rákenjük, és sülni hagyjuk.

Kockára vágjuk.

 

 

Forrás:

hu.wikibooks.org / Móra Ferencné receptje

Felső kép: pexels.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »