Kategória:
Helyi receptek, Egyéb receptek

Létrehozva:
2022-07-28 09:05:00

Cikk írója:
Léner Katalin


Szójás zöldségtál


Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fehér retek (25-30 dkg),
  • 2-3 sárgarépa,
  • 1 padlizsán,
  • 1 közepes cukkini (esetleg bambuszrügy),
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 dl szójaszósz.
 

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, de nem hámozzuk meg. A padlizsánt kicsumázzuk, széles szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban mindkét oldalán átsütjük, majd a serpenyőből kivéve leitatjuk, letöröljük róla az olajat. A zöldségeket - a padlizsánt is - nagyobb, gusztusos darabokra felkockázzuk, vagy felkarikázzuk, s a következő lében megfőzzük: 9 rész víz, 1 rész sötét szójaszósz, 1 rész fehérbor. De csak annyira főzzük meg, hogy se kemény, se puha ne legyen.

Leszűrjük, tálra rendezzük, s a főzőlevéből egy kicsit ráöntünk. Önálló étel, de adhatjuk körítésnek is.

Az eredeti receptben fehérbor helyett mirint használnak, amely arányaiban a következő: 1 liter szakéban 7 evőkanál cukrot forralnak fel.

 

 

Forrás:

hu.wikibooks.org

Felső kép: greenqueen.com.hk

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »